Jagthistorier

14. januar 2017

Heh Nick
Tak for en hyggelig tur i det jyske, kronvildt fik vi ikke men så 2 Skt i spring samt råvildt.
Kammeratskabet blev styrket og vores vært Bjørn servicerede os til ug, kronvildt gryde til aften samt jagtfilm bedre bliver en drengetur ikke.
Bjørn lærte os om kronvildt forvaltning og hvordan de driver deres jagt, fantastisk oplevelse at lære selv i min alder, nyt netværk er forhåbentlig skabt og vi kommer glædeligt tilbage.
Tak for jagtlig hygge med Nick og Bjørn.


27. november 2016

Så leverede Teglskovens hunting igen

Under en hyggelig purch som mislykkede på 2 stk då, spottede Nick en flot spidshjort som stod og sikrede på os, uden tøven skød Nick hjorten midt i brystet og hjorten forendte inden for 30 mtr. Tak til Nick for perfekt skydning og endnu engang fantastisk jagt sammen.
Efter 5 min kom en meget smuk då ud fra skoven som Ut nedlage.
Det må siges at være et godt makker par :o)


1. marts 2016

Sydafrika gennem et kikkertsigte

Jeg hedder Mads Falch, jeg er 27 år, og jeg har gået på jagt de sidste par år. På trods af massere dage i den danske natur med riflen over skulderen er mit antal af nedlagte danske dyr ikke noget at prale af. Det er nu heller ikke så vigtigt for mig, når alt kommer til alt. Hvad der er vigtigt for mig, er derimod oplevelsen, fællesskabet og den friske luft. Netop derfor valgte jeg sammen med min far og hans kone at tage med Henrik fra Teglskovens Hunting til Sydafrika. Vi skulle bo hos Mayogi Safaris, og det blev en tur med overflod af oplevelser, fællesskab og frisk sydafrikansk luft. Hertil blev jeg beriget i form af et stærkt og vedvarende venskab med min PH (Personal hunter) samt en udvikling som jæger, der ellers ville have taget mig ti år hjemme i Danmark. 

Fra første dag stod den på jagt. Jeg indgik den aftale med min PH, Dirk, at vi ville starte fra toppen af den pakke jeg havde købt mig til gennem Henrik. Dirk mente, at de andre jægere på stedet ville gå i panik, hvis jeg skød den første kudo. Han lovede mig, at jeg ville se voksne mænd græde i slutningen af opholdet, fordi de endnu ikke havde fundet "deres" kudo. Så med en plan forude gjorde jeg riflen klar, vi tændte pickup'en og kørte ud i det afrikanske landskab. Turen mod bjergene var smuk, og jeg nød den hyggelige og uformelle snak i bilen. Efter at have kørt en tyve minutters tid stoppede vi op - nu stod den på jagt. Der blev taget ladegreb, spændt stropper på gearet og så var det afsted op ad en bjergskråning. Vi gik i små to timer, før vi stoppede op, satte os ned og ventede. Her ventede vi en times tid yderligere. Og pludselig var han der. En stor, flot kudo - min kudo. Jeg havde aldrig nedlagt så stort et dyr før. Jeg var rolig, fattet og yderst koncentreret. Dirk havde fortalt mig, hvad jeg skulle gøre. Husk den rigtige vinkel, træk vejret og husk det skal være fedt. Jeg havde ham i kikkert et stykke tid, og da han stoppede op trykkede jeg på knappen. Knald og så lå han der tyve meter længere nede fra der, hvor han havde stoppet op til at starte med. De næste tyve minutter husker jeg som den reneste form for glæde. Jeg nærmest hyperventilerede og må indrømme, at den bedste "bukkefeber" jeg nogen sinde har haft havde ramt mig. Jeg vil aldrig glemme den dag på bjergsiden med Dirk i Afrika. 

De næste mange dage fortsatte, hvor vi havde sluppet dagen før. Jeg blev ved med at forbedre mig teknisk, mit venskab til Dirk blev bedre for hver dag der gik, og jeg kunne bestemt ikke overskue tanken om at jeg skulle hjem igen på et tidspunkt. Hver dag var vi ude to gange. Nogen gange skød vi og andre gange ventede vi til det helt rigtige dyr blev fundet. Jeg ønskede ikke så meget pürch fra bil, så vi foretog 99% af alt pürch på gåben gennem det til tider vanskelige terræn. Alt i alt blev det til en helt formidabel trofæsamling af alt fra min kudo til springbucks - 11 dyr ialt. 

Når jagtdagen var slut, var der samling ved slagterhuset, hvor der blev pralet, fortalt historier og udvekslet erfaringer. Herefter stod den på skøn mad og massere af drikkevarer. Alt i højeste kvalitet.

Jeg tænker ofte tilbage på turen, og kan forsikre alle der læser dette om, at en tur med Teglskoven Hunting til Afrika bliver en tur du sent vil glemme.

Mads Ehlers Falch


September 2015

Juhu, jeg vandt !

Syd Afrika, Farm Mayogi

Jeg var så heldig at vinde en tur til Syd Afrika, som var udloddet af Teglskovens Hunting, på jagtmessen i Farum 2015.
Jeg havde ved flere lejligheder ytret mig om min manglende forståelse for dem der tog helt til Afrika for at gå på jagt når vi nu har råvildt, dåvildt og kronvildt gående rundt på vores hjemlige jagtmarker.
Denne opfattelse fik dog en brat slutning da jeg vandt en jagtrejse for 2 personer til Mayogi Farm i Syd Afrika.

Det skulle blive mit livs oplevelse, som jeg heldigvis kunne dele med min kone og min søn. Sidstnævnte havde tilkøbt en plads på holdet. 
Min kone var temmelig betænkelig ved situationen da hun jo godt var klar over at det blev en jagttur med meget lidt plads til andre gøremål end jagt. Når det så er sagt kan jeg i dag se til, når min kone er på nettet for at finde netop den riffel der passer til hendes temperament og behov, når vi skal til SA til oktober, igen.

Miraklet skete…….. Syd Afrika vandt en stor plads i vore hjerter.

Vi havde en fantastisk tur med såvel afskydning af flotte medalje trofæer som uforglemmeligt samvær med såvel vore værter og det hold vi blev sendt afsted med. 
Eksempelvis fik vi et af de største Gemsbuck (Oryx) trofæer, der er set i Syd Afrika i de sidste 50 år, med hjem samt et Warthog (vortesvin) i guldmedalje klasse. Ikke dårligt set i lyset af at Afrika ikke lige var noget for mig.

Vi vil gerne sige Henrik fra Teglskovens en stor tak, for at have indviet os i jagtrejsernes forunderlige verden og for at åbne vores øjne for et land som Syd Afrika.

I skrivende stund er vi i gang med at arrangere vores næste tur til SA, i samråd med Henrik fra Teglskovens Hunting. Nå kender vi lidt til landet og ved hvad det kan byde på hvis blot vi opsøger eventyret.

Tak for en dejlig tur. Vi glæder os til oktober når vi atter drager mod sydlige jagtmarker.

Knæk og Bræk

Jan, Helle & Mads Falch

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Klik her og tilmeld dig også vores NYHEDSBREV, så er du altid opdateret på det nyeste vedr rejsemål, messer, tilbud og meget mere...

Vi tilstræber at sende ét nyhedsbrev om måneden og du kan naturligvis altid framelde dig nyhedsbrevet igen.